Search

Debre Zeyit, Ethiopia

Updated: Jan 27, 2019

(creating the openings of an energetic catapult, part 1)


24:12:2018 ' de natuurlijke anti-conceptie'Na een nachtvlucht krijg ik een warm welkom met rode rozen van mijn bergvriend, Ayenew aan de luchthaven van Addis Abeba. Geld wordt omgezet van euro in birr en onze vriend Nurelegn zet ons aan een bushalte af voor hij naar zijn werk verder rijdt.


Ik had twee dagen eerder besloten in één ruk door te rijden naar Debre Zeyit met het openbaar vervoer. Geen van beiden (noch Ayenew, noch ik) houden van de geur en 'overloaded effects' in Addis. Debre Zeyit bevindt zich 35 km buiten de grootstad... en voelt ook 'veiliger' aan... een gegeven waar we de hele reis hebben op af te stemmen;)


Als we onze spulletjes in 'the piramid' hotel hebben gedropt, brengt een tuktuk ons naar het meer van Debre Zeyit.Tot onze grote verbazing is rond het meer een parade aan luxueuze resorts opgetrokken, die mij in niets aan Ethiopia doen denken. We zoeken naar een nog 'natuurlijk' stukje, klimmen hiervoor over de rails van een resort en zitten even later in een ruig stukje groen aan het water;


Ik had nooit verwacht vandaag al aan het water te zitten, maar stem me af en ben blij met de stilte die er tussen ons mag zijn en altijd als vruchtwater heeft aangevoeld.


Rood, oranje en geel kleuren de buitenste lagen van het meer en in het midden van het meer zie ik fel wit licht. Het is zo fel als een zon... moeilijk in te kijken!Maar ik lijk wel mijn ogen te kunnen sluiten in mijn gesloten ogen en dan zie ik de bodem van het meer. En op die bodem lopen witte voeten. Wat zijn er veel aanwezigen!

Ik merk nu ook dieprode wezens boven de rode laag van het water. Ze bewegen uit de opstijgende watervogels.Deze wezens hebben iets heel vrouwelijks en bezitten geen voeten.

En witte afgesneden voeten lopen over de bodem van het meer? vraag ik me hardop stil af. Het lijkt wel een grootschalige amputatie.

Ik sluit mijn ogen naar een nog diepere laag. Het gehele beeld wordt rood. Ik zie rood in zulk een grote verscheidenheid..en er lopen aders doorheen.

Tot een snijdend wit vlak alles overneemt en mijn ogen hiermee automatisch open gaan.


Ayenews' ogen glijden in stilte over me heen en vervolgens over het water tot

een bewaker van een nabijgelegen resort ons terug fluit...


Meer woorden zijn niet nodig... onze reis kan beginnen!


28 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© 2023 by The Art of Food. Proudly created with Wix.com