Search

Awash, Ethiopia

(creating openings for an energetic catapult, part 3)

Het gedroogde rozenboeket vormde de ideale basis voor onze dankritueel in de natuur. Een wierookstokje in het oosten en westen omringden het brandend kaarsje. Beide windrichtingen brachten waterlezingen.

We nemen beiden een edelsteen in de hand. Ayenew een heldere kristal en ik de zwarte opaal uit de lowlands of Lalibela. De energie van de anakondo en dragons nadert Ayenew en het werkt zo overweldigend voor hem dat de kristal links in mijn hand komt zodat energieën zich kunnen kanaliseren. Echter ik voel dat er een angst in hem is wakker gemaakt die hem achtervolgt als we naderhand in de tent liggen.

Midden in de nacht stoot hij me aan. 'Hoor, de hyena's... ze zijn heel dichtbij!' fluistert hij. Instinctief zet ik platina netwerken over de tent en leg mijn hand op zijn hart dat wild bonst. Ik voel me vreemd rustig en in verbinding met de dieren.Hoor mezelf zeggen ' Don't worry, they only stay short with us and than they gonna leave us' . Het klinkt wat absurd uit mijn mond. Ik heb nooit oog in oog met een hyena gestaan en heb nooit deze dieren bestudeerd. Maar de lessen van de stammen in het zuiden leerden me hoe wilde dieren te laten zijn en naar ze te luisteren voor je lichaam in een andere adrenaline modus te zetten. Ze zijn niet altijd naar een maaltijd op zoek... soms zoeken ze contact om andere redenen! Dit leren onderscheiden is een heilige regel bij de stammen en als ik hier nu ben, lijkt de energie van de stamleden weer door me heen te stromen en de lessen zich te vervolgen! Er bestaan geen geschreven codes voor deze afstemming op dieren. Hyena's zijn groepsdieren die aangevoerd worden door een vrouwtje... mogelijks wilden ze enkel die energie met ons delen ?! Het gekke is... het verstand kan met geen mogelijkheid aan wat ik voel en hoe die afstemming gebeurt. En ik snap dan ook helemaal dat mijn woorden heel moeilijke taal zijn voor de man die naast me ligt. Gek, maar ik val al spoedig in zijn armen in slaap. Het is net als bij de stammen in het zuiden, daar lig je ook als lepeltjes zodat de vibratie van de lichamen afgestemd raken op elkaar en je als één groep fungeert in relatie met dieren. Het heeft totaal niets sexueels maar eerder iets van een groepslezing der natuur. Ieder heeft zijn kwaliteit om prikkels van dieren op te vangen en samen geeft dat een enorme bescherming en kracht!!!


De volgende ochtend wekt de frisse lucht me. We hebben geen dekens in de tent en om te voorkomen dat ik helemaal door kou wordt, kruip ik uit de tent. Het is een nog een half uurtje voor de zon opkomt. Ik zet me in de open natuur. Ontroerd kijk ik naar een baby van de hertenfamilie dat vrolijk voor me bokkensprongen maakt. Ik lach... wat houd ik toch van negattime! Ayenew voegt me even later bij me en samen kijken we naar de opkomende zon en struisvogels.Ik zou zooooo graag een ei van struisvogels meenemen! Het heeft een magische uitwerking op me. Ik voel me bij het ei zo sterk en kwetsbaar tergelijk. Maar de wens overleeft niet het idee van nog weken backpacken en de wel erg nauwe contacten in het openbaar vervoer. Echter het gevoel van het ei neem ik I Dat is voordeel van gevoel... het is sterker dan eender welke materiele barriere. Om 7 uur zitten we alweer op een minibusje om ons 24 km verderop te laten brengen

naar de Awashfalls. Maar eerst blaas ik nog een kusje naar de zon... Goede morgen!!!


Ps Pas als ik thuis ben lees ik : slangen hebben de spirituele kracht om vergiften om te zetten in iets hoger. Het gaat om de energie van heelheid en kosmisch bewustzijn en om het vermogen alles gewillig en zonder weerstand te ervaren . Draken energie is eigenlijk de kundalini van moeder aarde. Hierdoor is 'de draken steen' bij uitstek geschikt om mee te helpen deze wereld te helen. Verder lees ik nog Dragons, a call for interdimensional communication ! Ayenew wist wat hij in huis moest halen haha!


15 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© 2023 by The Art of Food. Proudly created with Wix.com